Binnenkijken: Er is zoveel meer dan zwart

“We wilden graag metalen deuren, maar geen zwart”, zegt Suze Steenhuis-Donderwinkel over de TWIN DOORS die haar woonkamer en eetkamer van elkaar scheiden. Die wens resulteerde in unieke deuren die door de combinatie van robuust aluminium en een natuurlijke tint een statement maken in de woning.

“Er is zoveel meer dan zwart”, zegt Suze. “Ons huis heeft een donkere keuken, dat vonden we genoeg. Voor de verbinding tussen de eetkamer en woonkamer wilden we een andere kleur kiezen die aansluit bij het interieur. Bijvoorbeeld goud of bronskleurig. Door op kleur te zoeken vond ik via het internet TWIN DOORS.” Toch koos zij uiteindelijk niet voor een metallic tint. De kleur die nu de Doetinchemse woning siert, laat zich het best omschrijven als de kleur van het strand waar je op een zonnige dag heel subtiel de zoutkristallen in ziet glinsteren. “Deze kleur heet Precious Sand en heeft een coating met kleine metaaldeeltjes waardoor hij een zachte glans heeft”, legt ze uit. Deze speciale coating wordt gemaakt door EUROLACKE Poedercoatings, dé specialist in hoogwaardige coatings.

AANDACHT VOOR IEDER DETAIL
Bij de keuze gingen Suze en haar vriend Hans Steenhuis niet over een nacht ijs. “We hebben dit huis zelf ontworpen, afgebouwd en ingericht. Aan ieder detail is aandacht besteed. Daarom vonden we het zo fijn dat we de showroom van TWIN DOORS in Geldermalsen konden bezoeken, dan krijg je er toch veel meer gevoel bij. Daar zagen we bovendien hoeveel mogelijkheden er zijn om deze deuren te personaliseren. Niet alleen qua kleur, ook qua indeling van de ruiten. Er was zoveel meer mogelijk dan we hadden verwacht. Zo konden we bijvoorbeeld de hoogte van de dwarsprofielen aanpassen en afstemmen op de ruimte. We lieten ons daar goed over voorlichten en maakten later, aan de hand van de kleursamples die toegezonden werden, onze definitieve keuze. Met als resultaat een stoer vormgegeven deur – strak, modern en met een zachte tint - die echt opvalt.”

Suze en Hans kozen voor de dubbele taatsdeur met aan beide kanten een vast zijlicht. Op de deuren zijn de moderne SQUARE deurgrepen toegepast in dezelfde kleur als de deuren. 

DRAAIEN NAAR TWEE KANTEN
Waar ze op voorhand niet van op de hoogte waren, is dat taatsdeuren naar twee kanten draaien. “Dat was een positieve verrassing”, vertelt Suze. “Net als het zonlicht steeds een andere weg door ons huis vindt, geeft het ons ook bewegingsvrijheid. Overdag zijn de deuren vaak gesloten, ’s avonds staan ze meestal open. Zo verruimen ze de woonkamer of maken hem juist intiemer.”

Fotografie: Suze Donderwinkel

Reacties
s
10 Jun 2023
Sara
Wat is de kleur naam van de deuren
d
07 Feb 2023
Duruk
Wat is de prijs ongeveer van zo een deur om een idee te hebben?

Mvg
m
03 Dec 2022
Marjon Dijkstra
Graag prijs info
s
27 Nov 2022
S heuvelmans
Graag info op de mail of brochure over schuifdeuren en prijsvoering
a
24 Nov 2022
Annette Zeldenrust
Hi Marjon,

Beetje afhankelijk van de maatvoering. Kun je me de globale maten mailen naar [email protected]? Wens je dezelfde kleur, greep en belijning?

Alvast bedankt!

Groetjes, Annette
m
22 Nov 2022
Marjon
Wat kost deze deur?
Laat een reactie achter