Designed by Remy Meijers

Speciaal voor TWIN DOORS ontwierp topontwerper en interieurarchitect Remy Meijers een bijzondere deuren collectie. Trouw aan zijn visie ademt de collectie serene luxe uit. “De deur is zo veel meer dan een sluitpost, het is een sfeermaker in huis. Door te spelen met kleuren, vlakverdelingen, slanke stijlen en materialen kan je een eigen unieke deur creëren”, zegt hij.

Remy Meijers was nauw betrokken bij het ontwerpproces van TWIN DOORS. Zijn kracht is om elementen en ruimtes met elkaar te verbinden en te versterken. De lichtval in huis is één van zijn inspiratiebronnen. Spanning creëert hij door te werken met eerlijke materialen zoals glas, hout, steen en metaal. In combinatie met de routing en zichtlijnen vloeien ruimtes in elkaar over en ontstaat volgens Meijers een vanzelfsprekend interieur. Alsof het altijd zo was. “Taatsdeuren passen in ieder interieur”, zegt hij, “maar … waarom zijn ze altijd zwart? Bijna elke woonkamer heeft minstens twee binnendeuren, naar de keuken, de hal of een kast. Met die vierkante meters wand kan je zoveel meer doen. Ik wil mensen inspireren om hun deur te personaliseren.”

Eye catcher
“De transparantie van traditionele stalen taatsdeuren zorgen voor een natuurlijke flow en vergroten optisch de leefruimte. Maar deze deuren bieden ook de mogelijkheid om een statement maken. En, met een personal touch worden het eye catchers.” Een deur is niet alleen functioneel in de ogen van Meijers. “Durf te kiezen voor expressie, voor deuren die reiken tot het plafond of kies voor taatsdeuren zonder kozijnen. Het verrijkt je interieur!” 

Uniek aan de collectie die Meijers ontwierp voor TWIN DOORS zijn daarnaast de bijzondere kleuren en materialen waarmee de stalen deuren gepersonaliseerd worden. Hij wijst op de kleuren brons, champagne, licht grijs en rosé. “TWIN DOORS kan je customizen met kleuren, maar ook door de deuren in te leggen met natuurlijke materialen. Door accenten toe te voegen – denk aan marmer, hout of leer - wordt heel subtiel het oog naar de deur getrokken. Bovendien ontstaat er zo harmonie in je interieur. Het tijdloze design van de taatsdeur voegt zich naar jouw omgeving en wordt onderdeel van de architectuur van je woning.”

Luxe elegantie
In de collectie van TWIN DOORS is de hand van Meijers zichtbaar. Met Plan Effect werkte hij aan een 100% Dutch Design collectie, waarin ontwerp en vakmanschap verenigd zijn. Hij schiep een kader met krachtige lijnen, een authentieke uitstraling en oog voor detail, die ruimte biedt voor persoonlijke invulling. “Door te variëren met accenten krijgt jouw inrichting een eigen signatuur.” Daarnaast wijst hij op de detaillering. “De verfijnde afwerking met in verstek gezaagde profielen zijn de finishing touch. Door deze details en de verfijnde afwerking, leidt eenvoud tot elegantie.” Bijzonder is daarnaast de slanke onderdorpel. “Alleen TWIN DOORS heeft een onderdorpel die net zo slank is als de stijlen waardoor de visuele drempel tussen ruimtes wegvalt.”