Taatsdeuren

Ontdek meer over de taatsdeuren, de werking en de historie.

Pivoterende deuren
Taatsdeuren pivoteren. Ze roteren om een verticale as in het deurpaneel. De draaipunten worden in de vloer en het plafond bevestigd. Door deze techniek zijn kozijnen overbodig en bewegen taatsdeuren altijd mee in de looprichting.

De bevestiging in de vloer biedt veel ontwerpvrijheid, maar is ook een punt van aandacht. In tegenstelling tot andere leveranciers zijn TWIN DOORS - door de geringe inbouwdiepte van de draaipunten - geschikt voor bijna ieder vloeroppervlak. Ook vloeren die voorzien zijn van vloerverwarming! Onze montage-adviseur besteedt hier bij het inmeten extra aandacht aan.

Historie
De oudste pivoterende deuren dateren uit de tijd van het Romeinse Keizerrijk, maar taatsdeuren werden voor het eerst toegepast aan het begin van de 20e eeuw. De populariteit van de stalen deuren aan het begin van de vorige eeuw is verklaarbaar. Innovatieve technische ontwikkelingen creëerden nieuwe ontwerpperspectieven. En … er was veel meer aandacht voor de gezondheid van bewoners en gebruikers van gebouwen. Stromingen als het Functionalisme en Bauhaus - en toonaangevende architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Gerrit Rietveld - combineerden functionaliteit en ontwerp. Zij ontwierpen kantoren, fabrieken en huizen met de gebruiker als uitgangspunt, waarin daglicht reikte tot de kern van een gebouw.

De nieuwe mogelijkheden die glas en staal boden, vertaalden ze ook naar de deuren. Deuren werden onderdeel van het architectonische totaalontwerp. Zoals de taatsdeuren die speciaal voor Jachthuis Sint-Hubertus op De Hoge Veluwe zijn ontworpen.

Zwaar en roestgevoelig waren deze originele stalen deuren wel. Daardoor zijn er weinig bewaard gebleven. TWIN DOORS kiest mede daarom bewust voor aluminium taatsdeuren. Deze zijn lichter, niet corrosiegevoelig, eenvoudig te onderhouden en bieden een variëteit aan designmogelijkheden.

Glassoorten
TWIN DOORS zijn verkrijgbaar in verschillende glassoorten. Welk glas je kiest, is afhankelijk van jouw toepassing en jouw wensen. 

Helder glas
De bekendste keuze, goed geschikt voor bijvoorbeeld de deur naar de woonkamer. 100% helder glas en met maximale lichtinval, die uitnodigt om de kamer in te stappen.

Mat glas
De matte keuze, die een ruime lichtinval combineert met 50% privacy en ondoorzichtigheid. Ideaal als semi-transparante kastdeur die niet alle details blootgeeft. Of de deur naar de badkamer of een meetingruimte in een kantoor. 

Grijs glas
Ook wel rookglas genoemd. Donkerder glas, dat goed combineert met de donkere profielen van de deur en een interessant contrast vormt in combinatie met een lichte muur. Een mooie en stijlvolle keuze bij jouw industriële of stoere interieur, met robuust staal of RVS.

Deurgrepen
Handgrepen versterken het imago van de taatsdeuren en zijn de finishing touch. Daarom ontwerpen en maken we ze met zorg. Extra aandacht is daarbij uitgegaan naar de detaillering. Aan welke stijl je de voorkeur geeft, bepaal je zelf. Je kunt kiezen voor deuren zonder handgrepen. De strakke en minimalistische SQUARE. Of het klassieke ontwerp TWISTED.