Draaideuren

Er zijn een paar verschillen tussen stalen draaideuren en taatsdeuren. Taatsdeuren draaien om een verticale as, draaideuren scharnieren in een kozijn. Daardoor bewegen taatsdeuren mee in de looprichting en bewegen draaideuren maar één kant op.

Soms wil je dat een deur slechts een richting op draait. Bijvoorbeeld om kleine ruimtes te ontsluiten. Het is prettig als een deur naar de bijkeuken of badkamer niet aan beide kanten vloeroppervlak inneemt. Maar er zijn nog meer redenen om voor stalen draaideuren te kiezen. Ze hebben veel toepassingsmogelijkheden en geven flair aan de inrichtingen. Bijvoorbeeld als deur voor een servieskast in de keuken, of stalen deuren – voorzien van mat glas – voor je kledingkast.

De veelzijdigheid van draaideuren
De stalen draaideuren met geometrische vlakverdeling zijn een verrijking voor ieder interieur. Horizontale stijlen verlengen de zichtlijnen en door de transparantie wordt je woning optisch vergroot. Terwijl de touch van staal en glas, de kracht van interieur onderstreept.

TWIN DOORS draaideuren worden op maat gemaakt en naar jouw ontwerp. Je kunt kiezen uit een aantal standaard uitvoeringen, maar ook zelf de vlakverdeling, glassoorten en kleuren bepalen.

Design past overal
Draaideuren zijn geschikt voor iedere ruimte. Omdat ze in één richting bewegen, nemen de stalen deuren weinig ruimte in. Dat geeft veel toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld om kasten onder de trap en op de overloop te verfraaien, een servieskast in de keuken te creëren of de slaapkamerdeur en de kastdeuren dezelfde uitstraling te geven.

Geschikt voor iedere ruimte
Doordat aluminium niet roest en Plan Effect een exclusieve geanodiseerde coating gebruikt zijn TWIN DOORS geschikt voor iedere plek in huis. Dus ook als afsluiter voor natte ruimtes zoals de bijkeuken, badkamer of saunaruimte.

Deurgrepen en sluiting
De strakke en minimalistische SQUARE en het klassieke ontwerp TWISTED vervolmaken de deuren. Deze handgrepen zijn speciaal voor TWIN DOORS ontworpen en geven – behalve gebruiksgemak - de deur extra uitstraling. Door de magneet die in de deurstijl is verwerkt, sluiten de deuren altijd perfect.

Stompe deur
De draaideuren van TWIN DOORS zijn stompe deuren. Deze deuren vallen in het kozijn, waardoor lijnen niet worden onderbroken en ze dezelfde krachtige uitstraling hebben als taatsdeuren.

De doorgang optisch vergroten kan met glazen zijpanelen in dezelfde stijl. Het is zelfs mogelijk om de draaideuren te integreren in een volledig glazen wand. Onze adviseurs helpen je graag met het ontwerp.