Enkele taatsdeuren

Ontwerp jouw TWIN DOOR enkele taatsdeur. Kies de gewenste belijning, kleur deur, type glas en deurgreep.

Toon 1 - 1 van 1

Enkele taatsdeuren
Taatsdeuren pivoteren. Ze roteren om een verticale as in het deurpaneel. De draaipunten worden in de vloer en het plafond bevestigd. Door deze techniek zijn kozijnen overbodig en bewegen taatsdeuren altijd mee in de looprichting.

De bevestiging in de vloer biedt veel ontwerpvrijheid, maar is ook een punt van aandacht. In tegenstelling tot andere leveranciers zijn TWIN DOORS - door de geringe inbouwdiepte van de draaipunten - geschikt voor bijna ieder vloeroppervlak. Ook vloeren die voorzien zijn van vloerverwarming! Onze montage-adviseur besteedt hier bij het inmeten extra aandacht aan.

Historie
De oudste pivoterende deuren dateren uit de tijd van het Romeinse Keizerrijk, maar taatsdeuren werden voor het eerst toegepast aan het begin van de 20e eeuw. De populariteit van de stalen deuren aan het begin van de vorige eeuw is verklaarbaar. Innovatieve technische ontwikkelingen creëerden nieuwe ontwerpperspectieven. En … er was veel meer aandacht voor de gezondheid van bewoners en gebruikers van gebouwen. Stromingen als het Functionalisme en Bauhaus - en toonaangevende architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Gerrit Rietveld - combineerden functionaliteit en ontwerp. Zij ontwierpen kantoren, fabrieken en huizen met de gebruiker als uitgangspunt, waarin daglicht reikte tot de kern van een gebouw.

De nieuwe mogelijkheden die glas en staal boden, vertaalden ze ook naar de deuren. Deuren werden onderdeel van het architectonische totaalontwerp. Zoals de taatsdeuren die speciaal voor Jachthuis Sint-Hubertus op De Hoge Veluwe zijn ontworpen.

Zwaar en roestgevoelig waren deze originele stalen deuren wel. Daardoor zijn er weinig bewaard gebleven. TWIN DOORS kiest mede daarom bewust voor aluminium taatsdeuren. Deze zijn lichter, niet corrosiegevoelig, eenvoudig te onderhouden en bieden een variëteit aan designmogelijkheden.