TWIN DOORS in the art of living

Voor een internationaal werkzame opdrachtgever met een vriendelijk, aangenaam en stevig karakter, creëerde Lasut & Braun een thuis met hetzelfde voorkomen. Interieurarchitecten Anne Braun en Feikje Lasut zorgden er zo voor dat hun opdrachtgeefster zich echt thuis voelt in haar ruime en lichte woning als ze in Nederland verblijft.

Bij deze opdracht werd een groot beroep gedaan op het creatieve talent van het architectenduo om goed aan te voelen wat voor interieur bij iemand past. De opdrachtgeefster gaf namelijk carte blanche voor de ontwerpvoorstellen. Voordat het inrichten begon, werd er grondig verbouwd onder begeleiding van Lasut & Braun, om zo de verouderde Amsterdamse woning geschikt en ook milieutechnisch gezien toekomstbestendig te maken. Zo is de elektrische haard de opvolger van de voormalige haard en een onderdeel van het architectonische element dat Lasut & Braun ontwierp voor de woonkamer. De luxueuze tegels die zijn verwerkt in het haardplateau zijn in een iets andere tint in de prachtige badkamer en toiletten als wandtegels geplaatst. De uitnodigende badkamer werd ontworpen met een ovaal ligbad, een ruime inloopdouche en een riant eikenhouten wastafelmeubel met twee waskommen. Op de vloer liggen grote tegels met een gevlochten patroon. Feikje: “We hebben geprobeerd om het vriendelijke karakter van de bewoonster terug te laten komen in het hele design. Daarom zie je veel ronde vormen en zachte stoffen, afgewisseld met rechte vormen. Door het contrast leggen deze extra de nadruk op het zachte karakter.” Stoelen met ronde vormen, een organische gevormde bank, ronde tafels met dikke poten en ronde karpetten en armaturen voeren inderdaad de boventoon, afgewisseld met een strakke keuken, rechte eettafel en recht bureau. Door de rustige basis van de vloeren en wanden, komen de vormen mooi tot hun recht.

De zitmeubels zijn in aaibare en luxueuze stoffen als velours en bouclé uitgevoerd. Anne vertelt over de masterbedroom, de grotere zus van de logeerkamer: “Het bed heeft robuuste, ronde vormen om een welkome sfeer uit te stralen. De achterwand van het bed bestaat uit gespoten maatwerk­panelen. De inspiratie voor deze panelen komt van de facetten in de eikenhouten binnendeuren. Deze robuuste deuren werden een basis voor het nieuwe design. Alleen de deur van de hal naar de woonkamer hebben we vervangen door een aluminium deur met glas, om zo de zichtlijn naar het woongedeelte zo open mogelijk te maken.” Vanuit de hal zie je ook het balkon dat door Lasut & Braun werd ingericht. De bewoonster kan ook daar zacht landen, met een glaasje uit haar vertrouwde op maat gemaakte ginbar die ze ook in haar andere woningen zo waardeert.

Tekst: Sanne Bender
Copyright / Fotografie: Jaro van Meerten

Reportage van Lasut & Braun in het Art of Living interieurboek nalezen? Download deze hier

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter