Nieuw in de collectie: TWIN Grid taatsdeur

Een verticale verbeelding van luxe en ruimte, zo laat de taatsdeur van Dennis en Marios zich het best omschrijven. Met oog voor detail en verhoudingen ontwierpen zij hun eigen TWIN DOOR, een deur die op subtiele wijze de hal bij de leefruimte betrekt en het interieurdesign versterkt.

The Grid – het appartementencomplex – waar Dennis en Marios in het voorjaar hun intrek namen, is ontworpen door KCAP al een moderne vertaling van een luxe hotel uit het begin van de 19e eeuw. Zonder de uitgangspunten van de architect te kennen, voelden de nieuwe bewoners die sfeer aan. Zelf omschrijven ze hun woning als luxe minimalistisch. Maar de klassieke lijnen afgewisseld met statements zoals messing lampen belichamen bijna een gesamtkunstwerk waarbij bouwkundige elementen, decoratie en interieurontwerp één creatie vormen.

Beeld: KCAP

Toegevoegd design
Zelf zeggen ze over de eyecatcher die de woonkamer met de corridor verbindt: ‘Vanaf de bank kijken we door de taatsdeur de negen meter lange hal in waardoor de ruimte optisch wordt vergroot. De ontvangstruimte is daardoor ook onderdeel geworden van het interieur. Enerzijds door het ontbreken van kozijnen, maar ook omdat de deur design toevoegt.’

Verleggen van accenten
Het was Marios die op het internet geïnspireerd raakte door taatsdeuren. ‘Hij zag hoe we - door te kiezen voor een taatsdeur - de accenten van de ruimte zowel qua lengte als hoogte konden verschuiven. En … hij had ook direct deze vormgeving voor ogen.’ Een ontwerp dat niet in standaardcollecties is opgenomen en afgestemd is op het interieur. ‘Daarom kozen we voor TWIN DOORS. Niet alleen dachten ze mee, ze ontvingen ons eigen ontwerp ook met veel enthousiasme. Zelfs de extra kosten vielen erg mee.’ Dat komt omdat TWIN DOORS 100% Nederlands fabricaat zijn, waardoor zij meer technische mogelijkheden bieden en maatwerk kunnen leveren.

Aluminium biedt ontwerpvrijheid
Dat TWIN DOORS vervaardigd zijn uit aluminium brengt in de ogen van Dennis veel voordelen met zich mee. ‘De scharnierpunten zijn ondiep, waardoor er geen leidingen verlegd hoefden te worden.’ En de sterkte maakt het mogelijk om een glasvlak – deze wordt ondersteund door slechts een verticale stijl – in het midden van de deur te plaatsen.

Perfecte verhouding
Vooral aan de verhouding tussen het glas en staal én de hoogte van het centrale glasvlak besteedden Dennis en Marios veel aandacht. ‘Dat luistert nauw. De verticale stijl mocht niet te kort of te lang zijn. Daarom hebben we de deur eerst uitgetekend op de muur gehangen. De 30 centimeter aan de boven- en onderkant staat in perfecte verhouding tot de horizontale vlakverdeling die ca. 30-30-30 is. Daardoor kloppen de proporties en krijg je het beste resultaat.’


Interesse in de TWIN Grid taatsdeur? Bekijk deze online

Fotografie: Raphaël Drent


Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter