Landhuis aan zee

Aan dit Landgoed aan Zee is goed afleesbaar hoe de zichtlijnen in het interieur de grens tussen binnen en buiten doen vervagen. In vrijwel alle ruimtes fungeert de buitenruimte als decor waarin het dagelijks leven zich afspeelt. Het gebruik van natuurlijke materialen versterkt dit gevoel nog eens extra. Binnenshuis speelt de relatie tussen de verschillende leefruimtes een belangrijke rol. Zowel op de begane grond als op de bovenverdieping lopen ze vrijwel zonder uitzondering naadloos in elkaar over. Het lijnenspel oogt vanzelfsprekend, maar over ieder ingreep is tot in de kleinste details nagedacht. Het heeft geleid tot een luxe, comfortabel leefbaar maar ook vanzelfsprekend interieur.


From the inside out
Bij het ontwerp van dit landhuis speelde het buitenleven een toonaangevende rol. Niet alleen vanwege de ligging aan zee, maar ook door de passie van de opdrachtgever voor paarden is de blik op buiten gericht. Letterlijk. Dankzij de zichtlijnen op de begane grond vervaagt het onderscheid tussen het boomrijke perceel en het woonhuis. In vrijwel alle ruimtes fungeert de buitenruimte daardoor als decor waarin het dagelijks leven zich afspeelt. De natuurlijke materialen die in alle leefruimtes zijn toegepast versterken dit gevoel. Hoewel de inrichting eigentijds en uitermate functioneel is, ademt het interieur door de gekozen tinten een bijna landelijke sfeer uit. Rondom het terras komt alles samen. Keuken, tuinkamer, veranda en woonkamer sluiten op elkaar aan, waardoor de grens tussen binnen en buiten letterlijk is geslecht.

Voor het interieurontwerp kreeg Remy Meijers de vrije hand. In een woud van oneindige mogelijkheden dwingt hem dat de juiste keuzes te maken. De zichtlijnen dienden daarbij op de begane grond en op de etage als uitgangspunt. Daarnaast speelde de relatie tussen de verschillende leefruimtes een belangrijke rol. Zo lopen de master bedroom, de garderobekamer, sauna en badkamer vrijwel naadloos in elkaar over. Niets is aan het toeval overgelaten. Het lijnenspel oogt vanzelfsprekend, maar over ieder ingreep is tot in de kleinste details nagedacht. Het resultaat van die aanpak is een luxe, comfortabel en leefbaar interieur dat zich nergens aan de gebruikers opdringt.



Remy Meijers en TWIN DOORS
Een deur is niet zo maar een sluitpost in huis. Integendeel. Het is juist een sfeermaker. Dat benadrukt Remy met de deurencollectie die hij heeft ontworpen voor TWIN DOORS, die een serene luxe uitstraalt. Door het transparante karakter van de ontworpen taatsdeuren vloeien de verschillende ruimtes in elkaar over. Spanning creëert hij door te werken met eerlijke materialen zoals glas, hout, steen en metaal. Die keuzemogelijkheden maken het bovendien mogelijk om de deur te personaliseren. Dat kan ook met de opvallende tinten brons, champagne, licht grijs en het toepassen van een lederen inleg in het deurframe, zoals bij de TWIN DOORS in dit landhuis aan zee.



Interieurontwerp: Remy Meijers 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter