Interieurinspiratie in de kerstvakantie: een perfecte woondroom!

De verbouwing van de landelijk gelegen klassieke boerderij was rigoreus. Waar de buitenschil van het uit 1849 stammende en rietgedekte Rijksmonument voor een zeer groot gedeelte intact bleef, werd binnenshuis een compleet nieuw interieur gerealiseerd en ademt de woning thans hedendaagse klasse, stijl en comfort. “Als we in de leefkeuken verblijven of een wijntje drinken bij de openhaard voelen we ons heerlijk op ons gemak. En als in de zomer de pui aan de achterzijde is geopend, genieten we van het uitzicht en de rust. Dan voel je echt de vrijheid en de ruimte.”

De droom van de bewoners was duidelijk: een aan de buitenzijde authentieke boerderij en een modern en van alle gemakken en huidige technieken voorzien interieur. “Binnenshuis is vrijwel de gehele woning gemoderniseerd. Al zijn verschillende originele elementen behouden, zoals bijvoorbeeld de prachtige houten balken en de enkelglas ramen met originele vakverdeling. De inrichting is modern, maar zeker niet kil. Het is een sfeervolle woning waar echt kan worden geleefd. Van familie en vrienden horen we vaak dat het totaalplaatje klopt en daar zijn wij het natuurlijk mee eens.”

Geluksmomenten
In niet meer dan vier maanden transformeerde de woonboerderij in de zo gewenste woondroom. Een team van vakbekwame bedrijven en woonspecialisten was verantwoordelijk voor deze indrukwekkende metamorfose. “Interieurarchitect Plamen van Dijk vertaalde al onze wensen naar een 3D-tekening. Op een zeer realistische wijze loop je zo als het ware door je nieuwe woning. Zijn eerste ontwerp was al bijna direct raak en vanaf dat moment ging het voor ons steeds meer leven omdat je een duidelijk beeld van het geheel krijgt”, blikt de heer des huizes terug op een belangrijk punt in het verbouwtraject. Het moment dat de muren waren gestuct en de keuken geplaatst, bleken twee geluksmomenten. “Op de begane grond hebben we één grote ruimte gecreëerd voor de woonkamer en keuken. In de originele situatie zorgde een wand voor een duidelijke scheiding tussen de woonkamer en de keuken. Omdat deze wand is verwijderd, oogt de ruimte licht en warm.”Keuken als bepalend element
De keuken zelf vormt een zeer bepalend element in de woning. Het aanrechtblad is namelijk maar liefst acht meter lang en uniek omdat het uit één stuk van het exclusieve materiaal HI-MACS bestaat. Het aanrecht loopt over in een bar waaraan je gezellig kunt borrelen of eten. Een heerlijke plek om met vrienden of familie te verblijven. De maatwerkkeuken is uitgerust met moderne apparatuur van het merk Gaggenau en een ingebouwd, en daarmee niet zichtbaar, afzuigsysteem van het merk Bora. Parallel aan het aanrechtblad is een kastenwand gemaakt, die ruimte biedt aan onder andere een wijnklimaatkast, een stoomoven en een nis waarin het koffieapparaat en een televisie zijn verwerkt.”

Sfeervolle en rijke materialen
De gelukkige bewoners vertoeven eveneens zeer graag rondom de fraaie gashaard waarin twee televisies zijn verwerkt. De haard is niet alleen een heerlijke sfeermaker maar tevens een luxe scheidingelement waardoor meerdere zithoeken in de ruime woonkamer zijn gerealiseerd. Op de begane grond is een gietvloer van Senso toegepast. De vloer kent een warme beton-uitstraling. De veelal gouden accessoires maken de woning sfeervol en compleet. De gehele woning is uitgerust met exclusief meubilair van onder meer Minotti en B&B Italia. Luxe merken Tom Dixon en Moooi tekenden voor een groot deel van de verlichting. De woonkamer is voorzien van een nieuwe stalen achterpui. Deze pui geeft de woning een authentiek karakter en zorgt voor veel daglicht in de woning. In het huis zijn teven taatsdeuren in dezelfde stijl toegepast. 


Badkamer met Bisazza mozaïek
Ook op de eerste verdieping is de indeling flink veranderd. Zo zijn meerdere ruimtes samengevoegd tot één master bedroom met inloopbadkamer. Ook hier heeft kwaliteitsbedrijf Senso een gietvloer aangelegd, al betreft het een lichtere variant dan op de begane grond. Absolute eyecatcher is de indrukwekkend ronde wand achter het bad. De fonkelende mozaïeksteentjes van Bisazza trekken de aandacht en geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan de ruimte. Het originele voorhuis is wel behouden gebleven en bestaat thans uit drie slaapkamers en een nieuwe badkamer.


Vakantie in eigen huis
Met gepaste trots kijken de bewoners nogmaals rond in hun droomhuis. De keuken, de woonkamer, het uitzicht op de omgeving en het zwembad maken nog steeds indruk. “Hier hoeven we voorlopig zeker niet weg. Toen we afgelopen zomer bij het poolhouse zaten, zeiden we tegen elkaar dat we de komende zomers eigenlijk helemaal niet meer op vakantie hoeven.” Vakantie in eigen huis, een heerlijke en jaloersmakende gedachte. “Het klopt gewoon. De materialen, de kleuren en de meubels matchen met elkaar. De uitstraling van het pand is prachtig en de omgeving een droom. Al met al is het is nog mooier geworden dan gedacht.”

Tekst: Sander Lemmens
Fotografie: Peter Baas

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter