Binnenkijken in het voormalige Klooster in Uden: de opstanding van de taatsdeur

Strenge architectonische lijnen, maar ook licht en hoogte, kenmerken het voormalige klooster in Uden. De geometrie en symmetrie wordt verzacht door het gebruik van rijke materialen. Zoals zachte stoffen in een warm kleurenpallet en gouden taatsdeuren die de woning extra karakter geven. Maar de eyecatcher is toch wel de ‘glas-in-looddeur’ die refereert aan de historie van het pand.

Door authentieke elementen te combineren met hedendaags design ademt het klooster eigenheid. “Kenmerkend voor onze interieurstijl is dat we klassieke en moderne elementen verenigen. Sierlijsten op de muur, kroonluchters en glas-in-lood zijn afgewisseld met velours, stoere zwarte accenten, een strakke keuken en TWIN DOORS”, vertelt de bewoonster.


Perfecte match
De deuren zijn ontworpen door Remy Meijers, een van de bekendste Nederlandse interieurontwerpers. Hij creëerde voor TWIN DOORS een speciale collectie taatsdeuren met unieke kleuren en coatings. Zoals metallic bronze, champagne en goud. Deze kunnen bovendien gepersonaliseerd worden door ze in te leggen met bijvoorbeeld marmer, hout of leer. Zo ontstaat een rijk pallet aan keuzemogelijkheden.

Toch hoefden de eigenaren van het klooster er niet lang over na te denken. “We love gold. Het staat zo mooi bij de rest van het huis. De nieuwe glazen taatsdeuren zijn een perfecte match met de originele deuren die een klassiek messing deurbeslag hebben. Door de combinatie met het licht getinte glas ontstaat bovendien een subtiele balans in het interieur.”


Hemels ontwerp
Aan het eind van een lange corridor maakten de bewoners echter een statement. De ‘Opstanding van Jezus’ biedt toegang tot privésuite. “Onze glas-in-looddeur is dé eye catcher van het huis. Hij is nog gaver geworden dan waar we op hoopten. Het lijkt wel echt glas-in-lood.” De deuren zijn echter speciaal door TWIN DOORS op maat gemaakt; eerst een 3D-impressie en - na goedkeuring - zijn de glaspanelen geprint. Door het glas te printen is de afbeelding haarscherp en blijven de kleuren helder en levendig. Een prettig vooruitzicht, want: “We zijn er zo blij mee dat we overwegen om later ergens anders hetzelfde glas te plaatsen.”


Nederlands vakmanschap
Die creativiteit is precies wat Remy Meijers voor ogen had toen hij een collectie voor TWIN DOORS ontwierp. De ontwerper ziet deuren als interieurelementen die een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer, maar waar je je huis ook mee kunt personaliseren. “Ongelooflijk dat zoiets kan”, zegt de bewoonster. “We kwamen met gekke wensen in ons hoofd naar Geldermalsen, maar er werd zo goed meegedacht en er was zo veel mogelijk. En zie hier het resultaat! De deuren stralen klasse uit en zijn prachtig afgewerkt. Een staaltje Nederlands vakmanschap met ruimte voor creatief denken en respect voor alles wat dit gebouw zo bijzonder maakt.” De zusters Franciscanessen zouden het met trots aanschouwen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter