Binnenkijken bij hockeyster Ellen Hoog

In de woning van Ellen Hoog en Kelvin de Lang wordt geleefd. Lichte kleuren, veel hout en een keuken waaruit direct de liefde voor koken blijkt, kenmerken hun warme thuis. Een huis met bewegingsvrijheid en waar het oog steeds valt op andere accenten. Zoals de aluminium taatsdeur die de hal en woonkamer met elkaar verbindt.

Een ruimtelijk huis, dat wilden Ellen en Kelvin creëren. “Met warme lichte tonen en niet kinderproof”, lacht ze. “Een streep op de muur, een handje op de ruiten … dat lossen we later wel op. In dit huis leven we, we willen ons hier ongecompliceerd lekker voelen en onze dochter Bowie mag ook met de taatsdeur spelen. Die vindt ze namelijk geweldig, al is het maar om haar lippen tegen het glas te drukken.”

De grote keuken is dé ontmoetingsplek in huis. De hoge kasten en het Neolith keukenblad verraden de culinaire talenten van Ellen. “We wilden een echte woonkeuken”, zegt ze. “Alleen het stuk tussen het woongedeelte en de kamer, daar was ik niet zo blij mee. In die hoek moest iets gedaan worden, een mooi accent was noodzakelijk. Zeker toen de deuropening naar de gang nog leeg was, viel op hoe leeg die ruimte was. Toen de taatsdeur geplaatst was, merkten we direct het effect op de hele begane grond. Het is veel ruimtelijker geworden én veel huiselijker. Bovendien voegt het een gevoel van luxe toe.”

Even kwam Ellen nog in de verleiding om een lichte of bronskleurige TWIN DOOR te kiezen. “We twijfelden, maar beslisten uiteindelijk toch voor zwart. Ook op andere plekken in ons interieur zie je zwart terugkomen. Zoals in de keuken en de lampen. Bovendien heeft zwart het zo’n mooie rustige uitstraling.” De vraag is echter: blijft die serene uitstraling ook zo met volledig zicht op de hal? “Voor ons een extra motivatie om de gang opgeruimd te houden.” En er staat veel tegenover. “Dit is een nieuwbouwwoning, die wil je je eigen maken. Contrasten en accenten voorkomen dat het saai wordt en passen bij onze leefstijl.”

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter